صفحه شخصی م خلیلی   
 
نام و نام خانوادگی: م خلیلی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد معماری - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  مدرس دانشگاه و پایه سه طراحی و نظارت
تاریخ عضویت:  1390/02/14
 روزنوشت ها    
 

 تلفیـق زنـدگی و طبیـعت بخش معماری

12


 














در عصر ماشین امروز و با به وجود آمدن کلان شهرهای حاضر، یکی از مسائلی که مطرح می شود لزوم وجود فضاهای سبز در محیط زندگی و کاری ماست. چراکه فضاهای سبز در حکم اعضای تنفس برای شهرهایی می باشند که انباشته از محیط های متراکم ساخت وساز شده و ماشین های آلودگی ساز هستند. اما باید دید که ما چگونه به این فضاها می نگریم آیا صرفا به آنها به دید پارک های حال حاضر که در گوشه کنار شهرها با چند عدد درخت و سبزی وجود دارد و در کناری افتاده اند و صرفا از آنها استفاده تفریحی می شود، می نگریم یا نه آنها را به عنوان عنصری فعال و شهری قبول داریم.



















اخیرا در کشور ژاپن چند پروژه در این زمینه مطرح شده و در حال اجرا هستند که هدف آنها تلفیق فضاهای سبز و محیط زیست با فعالیت های درون شهری مانند خرید، دادوستد، ترافیک و... می باشد. یکی از پروژه هایی که این هدف را دنبال می کند، پارک های نامبا (Namba Parks) نام دارد که در سال 2003 به بهره برداری رسیده است. مجموعه نامبا پارکس در شهر اوزاکای ژاپن قرار دارد و نمونه ای بارز از دیدگاه
معماران مشهور به آینده فضاهای تجاری و شهری محسوب می شود. این مجموعه در مکانی که پیش از این استادیوم بیسبال اوزاکا قرار داشت، ساخته شده .



















پس از اینکه فعالیت استادیوم قدیمی بیسبال شهر اوزاکا به طور رسمی متوقف شد، با توجه به قرار داشتن آن در کنار منطقه جدید تجاری اوزاکا و همچنین قرار گرفتن آن در پشت ایستگاه اول راه آهن فرودگاه، صاحب این مجموعه شرکت ناکایی الکتریک ریل وی (Nakai Electric Railway) را بر آن داشت تا اقدام به ایجاد این مجموعه منحصر بفرد کند.
























با توجه به طبیعت شهری متراکم و پرساختمان اوزاکا، طراحان این مرکز تصمیم به ایجاد طرحی متفاوت برای تغییر دادن چهره این شهر گرفتند.
یک مرکز تجاری مدرن 75 هزار مترمربعی که سقف آن به صورت یک پارک بزرگ و سرسبز طراحی شده و در زیر این پارک زیبا 8 طبقه ساختمان قرار دارد که این پارک را به خیابان های اطراف متصل می کند و در کنار آن یک برج 30 طبقه اداری واقع شده است.
























در کل نمای مختلط این مجموعه که از درختان، باغچه ها، جوهای آب و آبشارها در کنار ترکیبهای زیبای سنگ و سیمان تشکیل می شود این امکان را به بازدید کنندگان می دهد که در تراسهای این مرکز مناظری منحصر بفرد مانند یک دره سرسبز را شاهد باشند. دسترسی آسان به این مرکز از طریق راه آهن، مترو و اتومبیل و اتوبوس آن را به یک محل پرطرفدار برای مشتریان تبدیل کرده است. علاوه بر زیبایی ها خاص این
مرکز، حضور بیش از 120 مغازه و رستوران های متعدد بین المللی و 2 سالن مجهز سینمایی مرکز خرید این مجموعه را برای بازدید کنندگان بیش از پیش جذاب می کند. این مجموعه جوایز متعدد بین المللی را برای معماران خود به ارمغان آورده است.
























معمار این اثر (Jon Jerde) معمار آمریکایی و موسس و مدیر شرکت (Jerde Partnership) است که جوایز بسیاری را در عرصه بین المللی برای طراحی مراکز تجاری و اقتصادی در نقاط مختلف دنیا به دست آورده است. طراحی های این شرکت در دنیا با سه شاخص شناخته می شوند: اهمیت دادن به احساس و تجربه استفاده کنندگان، به وجود آوردن احساس رضایت و مفرح بودن فضای مورد استفاده و بازده فوق العاده بالا هم از نظر مالی و هم از نظر اجتماعی. این خصوصیات در کنار طراحی های منحصر بفرد و متفاوت، این شرکت را به یکی از برترین های معماری در زمینه
فضاهای تجاری تبدیل کرده است. معمار این پروژه، هدف شرکتش از اجرای این پروژه را در یک جمله بیان کرده است: "محو کردن خطوط حایل بین طبیعت و محیط های ساخته شده"

 


 



چهارشنبه 8 آذر 1391 ساعت 10:16  
 نظرات    
 
سیده سارا قدسی 20:08 چهارشنبه 8 آذر 1391
0
 سیده سارا قدسی
از شما متشکرم خانم مهندس.ژاپنیها در استفاده بهینه از هر چیز و هر فضا پیشرو هستند.قطعا شناسایی و بررسی چنین پروژه هایی ایده های خوبی برای پیدا کردن راه حل مناسب در طراحی هامون پیش روی ما خواهد گذاشت.
طناز کاظمی خلخالی 20:40 چهارشنبه 8 آذر 1391
0
 طناز کاظمی خلخالی
خیلی جالب بود...مرسی
مجید صابر 22:31 چهارشنبه 8 آذر 1391
0
 مجید صابر
20
حسن ابراهیمی 22:37 چهارشنبه 8 آذر 1391
0
 حسن  ابراهیمی
خیلی زیبا و عالیست ، ممنونم خانم مهندس
احد آمالی 23:40 چهارشنبه 8 آذر 1391
0
 احد آمالی
جالب بود ممنون
محسن نیک 10:26 پنجشنبه 9 آذر 1391
0
 محسن نیک
سپاس . بسیار زیبا
م افتخاری 15:46 شنبه 11 آذر 1391
0
 م افتخاری
جالب
زیبا
سپاس